Kasvisreseptit

Molletes

"Molletes" tarjoillaan yleensä aamupalana, mutta sitä voidaan tarjoilla myös pääruokana. Tästä aamupalasta löytyy useita eri versioita, mutta tämä on perinteisin.
(0)
Tulosta
4kplTomaattia
1,5kplLimeä
1rklKorianteria
0,33kplSipulia
400gEsikypsennettyjä mustia tai punaisia papuja
1kplVihannesliemikuutio
2kplPatonkia tai chiabattaa
150gJuustoa (esim. gouda)
1tlOreganoa
1rklOliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Vettä
  1. Pico de gallo
  2. Valmista salsa "Pico de gallo".
  3. Leikkaa tomaatit ja 1/4 sipulia pieniksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon,
  4. Lisää hienonnettua korianteria ja purista limet.
  5. Sekoita hyvin lusikalla ja lisää hienonnettua chilejä tai jalapenoa (jos et pidä tulisuudesta, niin voit jättää chilin pois).
  6. Suolaa ja pippuria maun mukaan.
  7. Anna pico de gallon maustua vähintään 30 minuutin ajan.
  8. Pavut
  9. Kun pico de gallo on maustumassa, valmista pavut.
  10. Leikkaa 1/8 sipulia hyvin pieniksi neliöiksi.
  11. Lämmitä ruokalusikallinen öljyä kattilassa keskilämmöllä ja lisää sipuli.
  12. Paista sipuli, kunnes se on hieman ruskea, varo, ettet polta sitä.
  13. Huuhtele pavut huolellisesti ja lisää ne kattilaan.
  14. Sekoita papuja minuutin ajan ja lisää oregano, hyppysellinen suolaa, jauhettua mustapippuria ja sekoita vielä minuutin ajan.
  15. Lisää kattilaan 1 ja puoli kupillista vettä ja kana- tai vihanneskuutio.
  16. Kiehauta seos.
  17. Heti kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja anna papujen hautua niin kauan, kunnes jäljellä on enää 1/6 nesteestä.
  18. Kun pavut ovat valmiita, murskaa ne joko käsisurvimella tai sauvasekoittimella.
  19. Leivät
  20. Leikkaa patongit ja laita papuseos patongin päälle.
  21. Peitä molletesit juustolla ja laita ne uuniin kunnes juusto on sulanut.
  22. Laita salsaa päälle ja tarjoile.
FF
:Foodaestheticsbcn Foodaestheticsbcn
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.