Morotsplättar med dragoncréme
Detta recept går lätt att variera till t.ex mjölkfri endast genom att byta ut mjölken till t.ex mandel- eller havremjölk. Plättarna får lite annan konsistens och färg utav moroten, men passar både ung som gammal!

Morotsplättar | |
3st | Morötter, småa |
0,75dl | Grahamsmjöl |
0,75dl | Vetemjöl |
0,5tsk | Salt |
2dl | Mjölk |
2st | Ägg |
Smör till stekningen | |
Dragoncréme | |
200g | Crème Fraiche |
1tsk | Dragon, torkad |
1tsk | Honung |
Lite salt |
- Morotsplättar
- Skala morötterna och riv på den finare sidan av rivjärnet.
- Blanda i en annan skål mjölena och saltet, slå på halva mängden mjölk och rör smeten jämn.
- Slå på resten av mjölken och blanda ner ägg samt riven morot.
- Stek i smör i plättlagg på medelvärme.
- Servera med dragoncreme och valfria bär, varför inte t.ex aronia eller saskatoon.
- Dragoncréme
- Blanda allt i en skål, låt gärna stå i kylskåp en stund innan servering.
- Servera tillsammans med morotsplättarna för att få plättarna lite matigare.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.