Mustajuuririsotto porkkanalla
Risotto on helppo lämmittää seuraavana päivänä!

Risotto | |
300g | Mustajuurta (5-6 kpl) |
2kpl | Keltasipulia |
2rkl | Oliiviöljyä |
2kpl | liemikuutiota |
9dl | Vettä |
0,5dl | Vaaleaa etikkaa |
2,5dl | Avorioriisiä, vaihtoehtoisesti puuroriisiä |
80g | Juustoraastetta |
Pikkelöity porkkana | |
2kpl | Porkkanaa |
2rkl | Viinietikkaa |
1rkl | Sokeria |
- Risotto
- Kuori sipuli ja mustajuuret.
- Leikkaa mustajuuri kolikoiksi ja sipuli hienoksi.
- Lämmitä vesi, liemikuutiot ja viinietikka kattilassa.
- Kaada oliiviöljy lämpimään isoon paistinpannuun, kuullota riisi ja kasvikset kunnes riisi on kiiltävä, kaada päälle lämmintä lientä, aloita n 1/3 liemestä ja sen mukaan lisää kun riisi imee nestettä.
- Risotto on valmis noin 15-20 minuutin kuluttua kun riisi on pehmennyt.
- Sekoita joukkoon juustoraaste ja maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile siemenillä ja pikkelöidyllä porkkanalla päällystettynä.
- Pikkelöityä porkkanaa
- Leikkaa porkkana niin ohuiksi suikaleiksi kun saat ne.
- Kaada päälle viinietikka ja sokeri.
- Sekoita hyvin ja purista kunnes alkavat nesteytyä.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.