Mustajuuririsotto porkkanalla
Risotto on helppo lämmittää seuraavana päivänä!

Risotto | |
300g | Mustajuurta (5-6 kpl) |
2kpl | Keltasipulia |
2rkl | Oliiviöljyä |
2kpl | liemikuutiota |
9dl | Vettä |
0,5dl | Vaaleaa etikkaa |
2,5dl | Avorioriisiä, vaihtoehtoisesti puuroriisiä |
80g | Juustoraastetta |
Pikkelöity porkkana | |
2kpl | Porkkanaa |
2rkl | Viinietikkaa |
1rkl | Sokeria |
- Risotto
- Kuori sipuli ja mustajuuret.
- Leikkaa mustajuuri kolikoiksi ja sipuli hienoksi.
- Lämmitä vesi, liemikuutiot ja viinietikka kattilassa.
- Kaada oliiviöljy lämpimään isoon paistinpannuun, kuullota riisi ja kasvikset kunnes riisi on kiiltävä, kaada päälle lämmintä lientä, aloita n 1/3 liemestä ja sen mukaan lisää kun riisi imee nestettä.
- Risotto on valmis noin 15-20 minuutin kuluttua kun riisi on pehmennyt.
- Sekoita joukkoon juustoraaste ja maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile siemenillä ja pikkelöidyllä porkkanalla päällystettynä.
- Pikkelöityä porkkanaa
- Leikkaa porkkana niin ohuiksi suikaleiksi kun saat ne.
- Kaada päälle viinietikka ja sokeri.
- Sekoita hyvin ja purista kunnes alkavat nesteytyä.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.