Paahdettu kukkakaali-currykeitto

1kpl | Kukkakaali |
2rkl | Öljyä paahtamiseen |
1tl | Suolaa |
2kpl | Keltasipulia, pientä |
0,5tl | Sitruunankuorta |
0,5dl | Valkoviinietikkaa |
2rkl | Punaista currytahnaa |
3dl | Kasvislientä, luomu |
4dl | Kookosmaitoa |
Tarjoiluun: | |
Juustoraastetta | |
Tuoretta ruohosipulia |
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Silppua kukkakaali ja lisää se uunipellille. Lorauta päälle öljyä.
- Paahda kukkakaaleja uunissa kunnes ne saavat kauniin värin, n 20 minuuttia.
- Silppua sipulit ja lisää ne öljyn kanssa kattilaan. Kuullota kunnes sipulit ovat pehmenneet. Älä polta!
- Raasta joukkoon sitruunankuori.
- Lisää currytahna ja valkoviinietikka ja lisää paahdetut kukkakaalit.
- lisää kasvisliemi ja kookosmaito. Anna porista n. 10–15 minuuttia liedellä.
- Maista ja mausta lisää jos tarve.
- Ota kattila liedeltä ja soseuta kukkakaalit. Sekoita ja maista vielä kerran.
- Lisää keiton päälle juustoraaste ja ruohosipuli.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.