Paistettua parsaa ja chili-tomaattivoita
Rakastatko parsaa kaikissa muodoissa ja käytät sitä ruuanlaitossa heti kun vain mahdollista? Haluatko kokeilla jotain erilaista ja tuoda parsan parhaat puolet esille helposti mutta vaihtelevasti? Tässä reseptissä itse parsa tehdään helposti ja perinteisesti mutta maustevoi tuo parsan ominaisuuksia ja makua esiin.

Ainesosat
Parsa: | |
500g | Vihreä parsa |
2rkl | Oliiviöljy |
1tl | Suola |
Maustevoi: | |
200g | Voi |
2kpl | Närpiön Vihanneksen San Marzano |
1kpl | Närpiön Vihanneksen chili |
1kpl | Valkosipulikynsi |
1tsk | Suola |
1tsk | Rouhittu mustapippuri |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Lisukkeet Pääruoat Alkupalat Välipalat |
Erikoisruokavalio | Kananmunaton Laktoositon Gluteeniton |
Kategoria | Resepti |
Tuoteosastot | Tomaatit Chilit |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | 30-60 min |
Valmistustapa | Paistettu Sekoitettu |
Tee näin:
- Maustevoi:
- Valmista maustevoi sulattamalla voi kattilassa.
- Lisää kattilaan chili, valkosipuli ja San Marzano tomaatit.
- Hauduttele miedolla lämmöllä kasvikset kypsäksi.
- Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Laita voi kylmään kovettumaan.
- Notkista jähmettynyt voi vispilällä ennen tarjoilua.
- Parsa:
- Kuumenna paistinpannu.
- Lisää paistinpannulle oliiviöljy.
- Poista parsoista 3 senttiä kannoista pois.
- Paista parsoja muutama minuutti kovalla lämmöllä välillä kääntäen.
- Mausta parsat teelusikallisella suolaa.
- Tarjoile maustevoin kanssa lämpimänä.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.