Paistettua parsaa ja chili-tomaattivoita
Rakastatko parsaa kaikissa muodoissa ja käytät sitä ruuanlaitossa heti kun vain mahdollista? Haluatko kokeilla jotain erilaista ja tuoda parsan parhaat puolet esille helposti mutta vaihtelevasti? Tässä reseptissä itse parsa tehdään helposti ja perinteisesti mutta maustevoi tuo parsan ominaisuuksia ja makua esiin.
Parsa: | |
500g | Vihreä parsa |
2rkl | Oliiviöljy |
1tl | Suola |
Maustevoi: | |
200g | Voi |
2kpl | Närpiön Vihanneksen San Marzano |
1kpl | Närpiön Vihanneksen chili |
1kpl | Valkosipulikynsi |
1tsk | Suola |
1tsk | Rouhittu mustapippuri |
- Maustevoi:
- Valmista maustevoi sulattamalla voi kattilassa.
- Lisää kattilaan chili, valkosipuli ja San Marzano tomaatit.
- Hauduttele miedolla lämmöllä kasvikset kypsäksi.
- Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Laita voi kylmään kovettumaan.
- Notkista jähmettynyt voi vispilällä ennen tarjoilua.
- Parsa:
- Kuumenna paistinpannu.
- Lisää paistinpannulle oliiviöljy.
- Poista parsoista 3 senttiä kannoista pois.
- Paista parsoja muutama minuutti kovalla lämmöllä välillä kääntäen.
- Mausta parsat teelusikallisella suolaa.
- Tarjoile maustevoin kanssa lämpimänä.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.