Paprikahummus
Paprikahummus jonka voi tarjoilla niin salaatin, paahdettujen vihannesten tai sipsin kanssa. Tai miksi ei nachotäytteenä!
4kpl | Närpiön Vihanneksen paprikaa |
1rlk | Oliiviöljyä |
1tl | Savustettu paprika maustetta |
0,5tl | Suolaa |
1paketti | Kikherneitä, 230g nesteetön paino |
0.5-1dl | Vettä |
1rlk | Tahinia (seesampastaa) |
1tl | Yrttisuolaa |
1tl | Valkosipulijauhetta |
Vähän chilijauhetta tai tuoretta kotimaista chiliä |
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
- Leikkaa paprikat paloiksi ja aseta leivinpaperilla varustetulle pellille
- Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta smoked paprikalla ja suolalla.
- Paahda uunissa 30 minuuttia.
- Kaada kikherneistä liemi pois.
- Laita tehosekoittimeen yhdessä paahdettujen paprikoiden kanssa, 0.5dl vettä, tahini, yrttisuola, valkosipulijauhe ja chili.
- Sekoita kaikki seokseksi.
- Lisää vettä jos hummus on liian paksu.
- Mausta ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.
- Tarjoile lisukkeena salaatin, paahdettujen vihannesten tai sipsien kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.