Pavuilla täytetyt paprikat
Täytetyt paprikat ovat yksi suosituimmista resepteistä minun blogissa. Ei ihme: ne ovat myös yksi suosituimmista ruoista bosnialaisessa keittiössä.
Minun suosikkini on kasvisversio: pavuilla täytetty. Sitä voi yhtä hyvin tarjoilla lisukkeena kuin myös pääruokana.

10kpl | Paprikaa |
2kpl | isoa sipulia |
2prk | valkoisia papuja tomaattikastikkeessa |
2dl | paseerattua tomaattia |
1tl | Suolaa |
1-2tl | Mustapippuria |
0,5dl | Persiljaa |
- Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä.
- Valuta pavuista suurin osa liemestä pois. Lisää pavut sipulin joukkoon ja paista vähän aikaa, että seos sakenee. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää persiljaa.
- Puhdista paprikat kannoista ja siemenistä.
- Täytä paprikat papu-sipuliseoksella ja laita uunivuokaan. Valuta päälle paseerattua tomaattia.
- Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia kauniin ruskeaksi.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.