Piedmontelainen paprikamuhennos
Pohjois-Italian ylpeydenaihe pepperonata on helppo valmistaa ja monikäyttöinen, joko alkuruokana tai keitettyjen punaisten linssien kera muhennoksena, pääruokana!
Vaihe 1 | |
1dl | Auringonkukkaöljyä |
1kpl | Varsisellerin varsi |
4kpl | Salottisipulia |
4kpl | Valkosipulinkynttä |
1rkl | Tuoretta rosmariinia |
1tl | Fenkolinsiemeniä |
1kpl | Laakerinlehti |
1ripaus | Chilihiutaleita |
1ripaus | Sahramia |
Merisuolaa, reilusti | |
Vaihe 2 | |
4pss | Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa |
Vaihe 3 | |
4kpl | Kotimaista tomaattia, kypsää |
1rkl | Valkoviinietikkaa |
1ruukku | Basilikaa |
4rkl | Kapriksia |
- Kuori varsiselleri ja leikkaa ohueksi.
- Hienonna salottisipuli, valkosipuli ja rosmariini.
- Lisää kaikki 1. vaiheen ainekset kattilaan ja anna hautua kunnes ovat pehmeitä.
- Lisää joukkoon pilkottu suippopaprika josta olet poistanut kannat ja siemenet. Hauduta 5 minuuttia.
- Lisää pilkotut tomaatit ilman kantaa ja valkoviinietikka.
- Anna koko komeuden hautua padaksi, noin 20 minuuttia ja lisää joukkoon basilika sekä halutessasi kapriksia.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.