Pika-pikkelöidyt kirsikkatomaatit
Pika-pikkelöidyt kirsikkatomaatit maistuvat ihanilta jo yhden yön jääkaapissa levättyään. Salaisuus on kirsikkatomaattien pistely cocktail-tikuilla ennen purkkiin sujauttamista, näin liemi ja kaikki maut imeytyvät nopeammin jokaiseen tomaattiin.
Nämä tomaatit maistuvat lisukkeena ja myös esimerkiksi leivän välissä tai pastan päällä.

Ainesosat
2,5dl | Valkoviinietikka |
2,5dl | Vettä |
0,25dl | Suolaa |
0,25dl | Sokeria |
1kpl | Sitruuna, kuori |
600g | Kirsikkatomaatteja |
2kpl | Valkosipulinkynsi |
1tl | Kuivattuja chilihiutaleita |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Lisukkeet Naposteluruoka |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon Maidoton Vegaaninen |
Kausi | Satokausi |
Vaikeusaste | Helppo Helppo ja nopea |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Valmistustapa | Säilöntä |
Tee näin:
- Vuole kuorimaveitsellä hyvin pestystä sitruunasta kuori (n. 6-8 suikaletta). Kiehauta kattilassa etikka, vesi, sokeri, suola ja sitruunankuori. Anna jäähtyä.
- PIstele pestyihin kirsikkatomaatteihin jokaiseen muutama reikä cocktailtikulla. Lado desinfioituun purkkiin (1 l) vuorotellen tomaatteja, valkosipulia, chilihiutaleita ja sitruunankuorisuikaleita.
- Kaada päälle etikkaliemi. Sulje purkki ja anna maustua vähintään seuraavaan päivään. MItä pidempään säilytät, sitä enemmän makua, tomaatit saavat. Parhaimmillaan tomaatit ovat kuitenkin kahden viikon sisällä nautittuna.
- VINKKI: Lisää makua oman maun mukaan, ohjeessa olevien ainesten pariksi sopii esimerkiksi heitää muuta tuore timjamin oksa!
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.