Pika-pikkelöidyt kirsikkatomaatit
Pika-pikkelöidyt kirsikkatomaatit maistuvat ihanilta jo yhden yön jääkaapissa levättyään. Salaisuus on kirsikkatomaattien pistely cocktail-tikuilla ennen purkkiin sujauttamista, näin liemi ja kaikki maut imeytyvät nopeammin jokaiseen tomaattiin.
Nämä tomaatit maistuvat lisukkeena ja myös esimerkiksi leivän välissä tai pastan päällä.
2,5dl | Valkoviinietikka |
2,5dl | Vettä |
0,25dl | Suolaa |
0,25dl | Sokeria |
1kpl | Sitruuna, kuori |
600g | Kirsikkatomaatteja |
2kpl | Valkosipulinkynsi |
1tl | Kuivattuja chilihiutaleita |
- Vuole kuorimaveitsellä hyvin pestystä sitruunasta kuori (n. 6-8 suikaletta). Kiehauta kattilassa etikka, vesi, sokeri, suola ja sitruunankuori. Anna jäähtyä.
- PIstele pestyihin kirsikkatomaatteihin jokaiseen muutama reikä cocktailtikulla. Lado desinfioituun purkkiin (1 l) vuorotellen tomaatteja, valkosipulia, chilihiutaleita ja sitruunankuorisuikaleita.
- Kaada päälle etikkaliemi. Sulje purkki ja anna maustua vähintään seuraavaan päivään. MItä pidempään säilytät, sitä enemmän makua, tomaatit saavat. Parhaimmillaan tomaatit ovat kuitenkin kahden viikon sisällä nautittuna.
- VINKKI: Lisää makua oman maun mukaan, ohjeessa olevien ainesten pariksi sopii esimerkiksi heitää muuta tuore timjamin oksa!
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.