Pintxos
Pintxos ovat pieniä tapas annoksia, joiden alkuperä on Baskiasta. Tarjoillaan usein alkoholipitoisten juomien kanssa ja nähdään usein syötävän seisaalta baarissa tai tavernassa.

Salsa | |
0,5kpl | Solo valkosipulia |
1rkl | Hienonnettua timjamia |
2rkl | Tomaattipyrettä |
2rkl | Hunajaa |
2rkl | Vaaleaa viinietikkaa |
0,5dl | Vettä |
2kpl | Kotimaista tomaattia |
1kpl | Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa |
Pohja | |
2kpl | Bake-off patonkia |
150g | Chevre juustoa |
Koristeluun | |
Punaversoa tai vesikrassia |
- Salsa
- Kuori ja hienonna solo valkosipuli, hienonna myös tuore timjami.
- Keitä valkosipuli, timjami, tomaattipyree, hunaja, viinietikka ja vesi muutaman minuutin, kunnes se sakenee.
- Ota kastike liedeltä.
- Leikkaa tomaatti ja paprika kuutioiksi, lisää kastikkeeseen, laita liedelle ja anna kiehua vielä 4-5 minuuttia.
- Anna jäähtyä.
- Bas
- Paista patongit pakkauksen ohjeiden mukaisesti, anna jäähtyä hieman.
- Leikkaa patongit 12-16 vinoon viipaleeseen.
- Jaa vuohenjuusto jokaiselle patonkipalalle ja lisää vielä reilu lusikallinen tomaatti-paprikasalsaa.
- Koristelu
- Koristele jokainen pala esim. punaversojen tai vesikrassilla.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.