Kasvisreseptit

Risonilla täytetty munakoiso

Risoni on pastalaji, joka kuulemma on syntynyt riisin puutteesta italialaisella illallispöydällä ennen vanhaa! Risonia voi monessa tilanteessa käyttää riisinä, mutta myös samalla tavalla kuin muita pastalajikkeita, joten käyttömahdollisuuksia on paljon tällä pienellä ryynillä!
(0)
Tulosta
2kplMunakoisoja
1tlSuolaa
0,5dlOliiviöljyä
Täyte
1kplPorkkana
2kplKotimaisia Närpiön tomaattia
10gLehtipersiljaa
1,5dlRisoni ryynejä
2rklKaprista
1rklOliiviöljyä
2tlVehnäjauhoja
2dlVettä
2tlKasvisfondia
80gsmetanaa
Munakoison sisus
50gJuustoraastetta
  1. Pese munakoisot ja puolita pituussuunnassa.
  2. Leikkaa syvät urat leikatun puolen hedelmään. Ripottele suolaa ja valuta oliiviöljyä päälle.
  3. Anna munakoison ”hikoilla” 15-20 minuuttia ennen kuin se paistetaan uunissa 200 asteessa 12 minuuttia.
  4. Täyte
  5. Kuori porkkana ja huuhtele tomaatit.
  6. Leikkaa porkkana ja tomaatit pieniksi kuutioiksi, hienonna persilja.
  7. Kuullota vihannekset, kapris sekä risoni ryynit oliiviöljyssä. Lopussa lisää vehnäjauho.
  8. Lisää vesi ja kasvisfondi, anna kiehua, kunnes risoni on paksuuntunut, lisää smetana ja anna kiehua, kunnes koostumus on kiinteä.
  9. Kaiverra jäähtyneistä munakoisoista hedelmäliha ja sekoita risoni-seoksen kanssa.
  10. Täytä kaiverretut munakoisot seoksella, ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi 200 asteisessa uunissa n 15 minuuttia.
  11. Tarjoile vihersalaatin ja esim tsatsikin kanssa.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.