Kasvisreseptit

Rostad blomkåls-curry soppa

Den röda currypastan sätter en härlig färg på soppan.
(0)
(429)
Tulosta
1stBlomkål
2mskOlja för ugnsstekning
1tskSalt
2stGullökar, småa
0,5tskCitronskal
0,5dlVitvinsättika
2mskRöd currypasta
3dlGrönsaksbuljong, ekologisk
4dlKokosmjölk
Salt
Olja för stekning
Till servering:
Riven ost
Färsk gräslök
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär blomkålen i bitar och sätt den på en ugnsplåt. Häll över lite olja.
  3. Rosta blomkålen i ugn tills de får en fin färg, ca 20 minuter.
  4. Hacka löken och sätt dem med lite olja i en kastrull. Bryn löken tills de blir gyllenbruna, bränn inte.
  5. Riv citronskalet och tillsätt i kastrullen.
  6. Tillsätt currypastan och vitvinsättikan och den brynta blomkålen.
  7. Häll i grönsaksbuljongen och kokosmjölken. Låt småkoka på spisen i 10–15 minuter.
  8. Smaka av och tillsätt salt vid behov.
  9. Ta kastrullen från spisen och kör till en puré. Blanda och smaka av.
  10. Sätt lite riven ost och färsk gräslök ovanpå soppan.
AP
:Anne Pfitzner
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.