Rostad blomkåls-curry soppa
Den röda currypastan sätter en härlig färg på soppan.
1st | Blomkål |
2msk | Olja för ugnsstekning |
1tsk | Salt |
2st | Gullökar, småa |
0,5tsk | Citronskal |
0,5dl | Vitvinsättika |
2msk | Röd currypasta |
3dl | Grönsaksbuljong, ekologisk |
4dl | Kokosmjölk |
Salt | |
Olja för stekning | |
Till servering: | |
Riven ost | |
Färsk gräslök |
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skär blomkålen i bitar och sätt den på en ugnsplåt. Häll över lite olja.
- Rosta blomkålen i ugn tills de får en fin färg, ca 20 minuter.
- Hacka löken och sätt dem med lite olja i en kastrull. Bryn löken tills de blir gyllenbruna, bränn inte.
- Riv citronskalet och tillsätt i kastrullen.
- Tillsätt currypastan och vitvinsättikan och den brynta blomkålen.
- Häll i grönsaksbuljongen och kokosmjölken. Låt småkoka på spisen i 10–15 minuter.
- Smaka av och tillsätt salt vid behov.
- Ta kastrullen från spisen och kör till en puré. Blanda och smaka av.
- Sätt lite riven ost och färsk gräslök ovanpå soppan.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.