Kasvisreseptit

Rostad paprikasoppa

En god paprikasoppa som passar till förrätt eller som varmrätt.
(0)
Tulosta
6stRöda paprikor, inhemska
4stVitlöksklyftor
2stLökar
8dl Vatten
1stGrönsaksbuljongtärning
1tskCitronsaft
0,5dlCrème fraiche
Salt
Svartpeppar
(Chilisås)
Till garnering:
6mskFetaost
Persilja
  1. Börja med att dela paprikorna i stora bitar, ta bort stjälkarna och fröhusen. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Sätt paprikabitarna och vitlöksklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugn under grillmotståndet tills paprikornas yta får en fin mörk färg.
  4. Sätt de heta paprikorna i en plastbunk med lock eller i en förslutningsbar plastpåse för att ångas i ca 15 minuter.
  5. Medan paprikorna vilar fräs löken i en stekpanna tills de är gyllenbruna och mjuka.
  6. När paprikorna svalnat kan du avlägsna skalet. Man behöver inte avlägsna alla delar av skalet utan endast de mest mörka/brända delarna.
  7. Sätt paprikorna i en mixer, tillsätt också vitlöksklyftorna och den stekta löken. Mixa till en slät massa.
  8. Töm paprika massan i en kastrull, tillsätt vatten och grönsaksbuljontärningen, salt, chilisås (valfritt) och svartpeppar.
  9. Låt koka på medelvärme i ca 20-30 minuter.
  10. Sänk temperaturen och tillsätt créme fraische och citronsaft. Smaka av och krydda vid behov.
  11. Portionera soppan på tallrikar och smula sönder lite fetaost ovanpå, dekorera med persilja. Servera soppan het med varmt nybakat bröd.
AP
:Anne Pfitzner
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.