Smörgåstårta med vegeröra
Vegetarisk god basröra som funkar på smörgåsen, till bakad potatis eller i en festligare smörgåstårta!

Röran | |
80g | Kalamataoliver |
80g | Soltorkad tomat |
3st | inhemska tomater |
5g | Persilja |
200g | Smältost |
1tsk | Paprikapulver |
1krm | Salt |
Smörgåstårta | |
12skivor | Formbröd |
1sats | Vegeröra |
0,5dl | Mjölk |
150g | Majonnäs |
- Röran
- Skär oliver och soltokade tomater i tunna skivor.
- Tvätta tomaterna och skär i tärningar.
- Finhacka persiljan och blanda sen alla ingredienser i en skål.
- Smaka av fyllningen med salt och paprikapulver.
- Smörgåstårta
- Skär bort kanterna av brödet, rada ut på ett skärbräde och pensla med mjölk.
- Fördela fyllningen i 3 lager mellan 4 lager bröd, fukta varje lager skillt.
- Täck in smörgåstårtan med färskfolie och låt stå i kallt några timmar.
- Bre över majonnäs så att allt bröd blir täckt på alla sidorna, dekorera med valfria grönsaker såsom Närpes grönsakers gurka, Dunnetomater och färska salladsskott.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.