Somrig bulgursallad
Rosta rotsakerna al dente, så att de bibehåller krispigheten och det härliga tuggmotståndet. Använd gärna inhemska råvaror om möjligt.

100g | Bulgur |
1burk | Stora vita bönor, förkokta |
200g | Morot, strimlad |
100g | Palsternacka, strimlad |
100g | Kålrot, strimlad |
100g | Sparris |
50g | Ärtskidor |
200g | Körsbärstomater |
100g | Röd paprika |
50g | Persilja |
50g | Rädisor |
Ärtskott | |
Olivolja | |
Salt | |
Svartpeppar |
- Tillred bulgur enligt anvisningarna på förpackning och kyl ner.
- Rosta rotsakerna i ugn med lite olivolja och kyl ner.
- Blanda ihop alla ingredienser och smaksätt med olivolja och salt och peppar.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.