Fikon-appelsinchutney
Chutney är ett syltliknande tillbehör som ofta används tillsammans med indiska maträtter. Fikon-apelsinchutney passar även på bröd och kex eller ostar.
![](https://images.ctfassets.net/4l94cdu8i7xu/133ZOzKhAarMftOdFvRYaw/dbb493cd8512aa29e0a757e987798c7d/Viikuna-appelsiini_chutney_1400x800px.jpg?w=1400&h=800&q=75&fit=fill)
4st | Färska fikon |
2st | Appelsin |
1st | Lök |
3st | Stjärnanis |
2st | Kanelstång |
0,5tsk | Salt |
1dl | Socker |
- Mät upp alla andra ingredienser (pressa saften ur apelsinerna och löken hackad) i en kastrull utom fikonen.
- Sjud på låg värme till att blir sirapsaktigt.
- Tillsätt de klyftade fikonen och blanda försiktigt.
- Förvara i burk i kallt.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.