Kasvisreseptit

Krämig linssoppa med ostiga pestobröd

(0)
Tulosta
Linssoppa
5stVitlöksklyftor
1stLök
2mskMatolja
1mskLökpulver
2mskTorkad timjan
2mskSvartpeppar
0,5mskPaprikapulver
1stGrönsaksbuljongtärning
1dlVatten
400gTomatkross
4dlRöda linser, förkokta
1mskVitvinsettika
1tskBrunt socker
2dlGrädde
Till servering:
Färsk basilika
Crème Fraiche
Ostiga pestobröd:
4skivorFullkornsbröd
4mskPesto
200gRiven ost
  1. Värm oljan i kastrullen, tillsätt löken och fräs tills de blir mjuka.
  2. Tillsätt kryddorna i kastrullen och rör om någon minut.
  3. Fyll på med grönsaksbuljongen och vatten.
  4. Sätt till sist tomatkrosset, vitvinsättikan, sockret och grädden.
  5. Låt koka på mild värme i ca 15–20 minuter.
  6. Tillred bröden.
  7. Bre ut peston på varje brödskiva, 1 msk per skiva, och strö riven ost ovanpå.
  8. Grilla i ugn under grillmotstådet i ca 5 minuter.
  9. Tillsätt linserna i soppan i slutskedet, koka upp och servera med basilika och crème fraiche.
AP
:Anne Pfitzner
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.