Kasvisreseptit

Proteinknäcke

Superenkelt fröknäcke, som har rejält med protein, fibrer och godartade fetter. Kan enkelt också ändras enligt vilka frön, mjöl och flingor som råkar finnas i skåpet.
(0)
Tulosta
1dlHavreflingor eller -kli
1dlSesamfrön
1dlSolrosfrön
0,5dlLinfrön
1,5dlÄrtproteinkross
1dlVete-, graham- eller majsmjöl
1dlRypsolja
1,5dlSalt
1,5Varmt vatten
  1. Lägg på ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och kokat vatten och blanda jämt.
  3. Tryck degen på bakplåtspapper till en tunn massa lika stor som plåten.
  4. Grädda i 150 grader i ca 40 minuter, varefter du kan stänga av ugnen.
  5. Kontrolera så att knäcket inte hunnit blir brunt på kanterna.
  6. Om kanterna börjat bli bruna lyft ut ur ugnen för att svalna.
  7. Om inte låt knäcket lämna i eftervärmen och torka ännu.
  8. Förvara i papperspåse eller burk.
  9. För att få glutenfritt knäcke använd majsmjöl och välj glutenfria havreflingor.
LK
:Leena Kuusisto
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.