Syyskeitto kurpitsalla, paprikalla ja sienillä
Keitto joka lämmittää ja täyttää kylminä syyspäivinä.

800g | Hokkaidokurpitsaa |
4kpl | Porkkanoita |
1litra | Vettä |
2kpl | kasvisliemikuutioita |
3dl | Quinoa- ja kikhernesekoitusta |
2kpl | Närpiön Vihanneksen punaista paprikaa |
1kpl | Punasipuli |
200g | Vapaavalintaista sientä |
1rkl | Voita |
3tl | Suolaa |
1tl | Valkosipulijauhetta |
1tl | Timjamia |
0,5tl | Pippuria |
200ml | Vapaavalintaista kermaa |
- Puolita kurpitsa.
- Koverra siemenet ja kuori veitsellä tai perunankuorijalla.
- Kuutioi kurpitsaliha ja laita suureen kattilaan vedellä.
- Kuori ja leikkaa porkkanat.
- Lisää kattilaan yhdessä kasvisliemikuution kanssa ja keitä 10 minuuttia.
- Huuhtele sillä aikaa quinoa- ja kikherneskoitus huolellisesti ja pienennä sipuli ja paprika.
- Lisää kaikki kattilaan.
- Sekoita joukkoon myös kaikki mausteet.
- Anna kiehua vielä 10 minuuttia.
- Paloittele sienet ja paista voissa.
- Sekoita keittoon kerman kanssa.
- Mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.