Uunibataattia feta-, pinaatti- ja paputäytteellä
Täyttävä annos feta-, pinaatti- ja mustapaputäytteellä olevia bataattipuoliskoja.

2kpl | Bataattia á 300g |
1kpl | Keltainen sipuli |
2kpl | Valkosipulinkynsiä |
1rkl | Vapaavalintaista öljyä tai voita |
1pussi | Pakastepinaattia (150g) |
1,5tl | Yrttisuolaa |
1 | Mustapippuria |
380g | Esikeitettyjä mustia papuja |
200 | Fetajuustoa |
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
- Puolita bataatit ja aseta ne leikattu puoli alaspäin leivinpaperilla varustetulle pellille.
- Paahda uunissa 30 minuuttia.
- Valmistele sillä aikaa täyte.
- Leikkaa sipuli sekä valkosipuli ja ruskista öljyssä tai voissa paistinpannulla.
- Lisää pakastettu pinaatti ja sulata sekoittamalla.
- Mausta yrttisuolalla ja mustapippurilla.
- Huuhtele mustat pavut ja sekoita ne pinaattisekoitukseen.
- Murusta fetajuusto ja laita se viimeisenä paistinpannuun.
- Ota bataattipuoliskot uunista ja kaiverra lusikalla kuoppa keskelle jokaista puoliskoa.
- Sekoita pehmeä liha joka jää yli pinaatti- ja fetasekoitukseen
- Täytä bataattipuoliskot ja aseta uuniin vielä 5-10 minuuttia.
- Säästä mahdollinen täyte joka ei mahdu puoliskoihin.
- Tarjoile mielellään heti.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.