Täytetyt paprikat sienillä, omenalla ja pinaatilla
Täytetyt paprikat miedolla seoksella jossa sieniä, omenaa ja pinaattia. Täydellinen kesälounaalla!

1dl | Keittämätöntä, vapaavalintaista riisiä |
1rkl | Vapaavalintaista öljyä |
1kpl | Keltainen sipuli |
200g | Herkkusieniä |
6kpl | Närpiön Vihanneksen punaista paprikaa |
1kpl | omena |
150g | Pakastettua pinaattia |
1tl | Suolaa |
1tl | Timjamia |
0,25tl | Mustapippuria |
0,25tl | Chilijauhetta |
1dl | Vapaavalintaista kermaa |
3dl | Vapaavalintaista juustoraastetta |
- Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
- Keitä riisi pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti.
- Kuori ja leikkaa sipuli.
- Leikkaa herkkusienet paloiksi.
- Paista sipuli ja sienet paistinpannulla öljyssä kunnes pehmeitä.
- Huuhtele sillä aikaa paprikat ja leikkaa pois kansi paprikan yläosasta.
- Poista mahdolliset siemenet ja valkoiset reunat.
- Aseta paprikat uunivuokaan.
- Kuori omena ja paloittele.
- Lisää paistinpannuun pakasetun pinaatin kanssa.
- Anna kiehua kunnes pinaatti on sulanut.
- Sekoita sen jälkeen joukkoon keitetty riisi.
- Mausta suolalla, timjamilla, pippurilla ja chilijauheella ja kaada päälle kerma.
- Sekoita lopuksi joukkoon 1,5dl juustoraastetta.
- Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Täytä paprikat täyttellä ja laita päällimmäiseksi loput juustoraasteesta.
- Laita ”kansi” paprikoihin ja paahda uunissa 20 minuuttia.
- Voidaan myös grillata.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.