Tomaattipanzanella
Raikkaat tomaattisalaatit maistuvat kesältä! Tomaattipanzanella on ihana mökkisalaatti, johon uppoaa myös se ei-enää-ihan-niin-tuore leipä.
600g | Närpiön Vihanneksen erikoistomaatteja |
1tl | Suola |
0,1g | Hyvää leipää |
0,5dl | Oliiviöljy |
1pieni | Salottisilpuli |
1 | Valkosipulikynsi |
0,5tl | Dijon-sinappia |
1rkl | Valkoviinietikka |
Mustapippuria | |
Tuoretta basilikaa |
- Leikkaa tomaatit paloiksi ja laita siivilään, jonka alla on kulho. Ripottele suola tomaateille, anna mehustua 15 minuuttia, sekoita puolivälissä.
- Kun tomaatit mehustuvat, revi leipä palasiksi ja levitä leivinpaperille uunipellille. Sekoita 1 rkl öljyä joukkoon ja paahda leipäpaloja 180 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita sipuli, valkosipuli, dijon-sinappi, valkoviinietikka ja tomaateista valunut mehu keskenään. Vispaa ½ dl öljyä joukkoon.
- Laita tomaatit ja leipäkuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Viimeistele runsaalla määrällä hienonnettua tuoretta basilikaa. Anna salaatin tekeytyä 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.