Tomat-ricottasoppa
Servera som förrätt eller gör en större sats och ät som huvudrätt.

1kg | inhemska tomater |
1st | stor gullök |
1st | vitlök |
1st | burk ricotta |
0,5 | Grönsaksbuljongtärning |
5dl | Vatten |
2msk | chilisås |
torkad basilika | |
Salt | |
Svartpeppar | |
citronpeppar | |
Citronsaft | |
2msk | Olivolja |
- Fräs den hackade löken och vitlöken i olja.
- Tillsätt de klyftade tomaterna, rör några gånger och tillsätt grönsaksbuljongen och vattnet. Låt koka under lock tills tomaterna är mogna.
- Lyft kastrullen av spisen när tomaterna är mjuka och kör med stavmixer tills soppan är slät. Blanda i ricottan, kryddorna och chilisåsen.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.