Tomatrisotto
Ostig risotto fylld med fräscha tomater!
200g | Risottoris |
1dl | Olivolja |
5-7dl | Tomatsaft |
2dl | Vitvin |
1st | Solovitlök, hackad |
1st | Gul lök, hackad |
100g | Marscarponeost |
50g | Parmesanost riven |
1ask | Närpes Grönsakers Dunne tomater skivade |
1tsk | Salt |
0,5tsk | Socker |
1tsk | Svartpeppar |
- Värm olivoljan i en stor kastrull.
- Tillsätt löken och riset i en kastrull.
- Låt sjuda ca 2 minuter.
- Tillsätt vitvinet och tomatsaften 5dl.
- Sjud under omrörning tills klart.
- Tillsätt mascarponeosten och den rivna parmesanosten.
- Krydda med salt, socker och svartpeppar.
- Tillsätt till sist tomatskivorna.
- Servera med din favoritört och riven parmesanosta.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.