Vichyssoise
Ranskalainen klassikko peruna-purjokeitto joka yksinkertaisuudessaan saa happamuutensa sitruunamehusta. Keitto tulee keittää kauan, jotta se saa sametinpehmeän koostumuksen. Reseptissä käytetään maitoa, jotta keitosta tulisi vaahtoavampi kuin jos vain käytetään kermaa.

Keitto | |
250g | Purjoa, vain valkoinen osa |
400g | perunaa |
1tl | Timjamia, kuivattua |
50g | Voita |
7dl | Vettä |
1kpl | Liemikuutio |
0,5kpl | Sitruunan mehu |
1,5dl | Maitoa, punaista |
1,5dl | Ruokakermaa |
Suolaa, valkopippuria | |
Tarjoiluun | |
ruohosipulia | |
Maitovaahtoa |
- Pese purjo ja kuori perunat, leikkaa paloiksi.
- Kuullota purjo, perunat ja timjami voissa.
- Kaada joukkoon 7 dl vettä sekä liemikuutio.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
- Lisää maito ja kerma, kiehauta.
- Ota kattila levyltä, purista sitruunamehu sekaan ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Tarjoile vaahdotetulla maidolla ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.