Kasvisreseptit

Vichyssoise

Ranskalainen klassikko peruna-purjokeitto joka yksinkertaisuudessaan saa happamuutensa sitruunamehusta. Keitto tulee keittää kauan, jotta se saa sametinpehmeän koostumuksen. Reseptissä käytetään maitoa, jotta keitosta tulisi vaahtoavampi kuin jos vain käytetään kermaa.
(0)
Tulosta
Keitto
250gPurjoa, vain valkoinen osa
400gperunaa
1tlTimjamia, kuivattua
50gVoita
7dlVettä
1kplLiemikuutio
0,5kplSitruunan mehu
1,5dlMaitoa, punaista
1,5dlRuokakermaa
Suolaa, valkopippuria
Tarjoiluun
ruohosipulia
Maitovaahtoa
  1. Pese purjo ja kuori perunat, leikkaa paloiksi.
  2. Kuullota purjo, perunat ja timjami voissa.
  3. Kaada joukkoon 7 dl vettä sekä liemikuutio.
  4. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 minuuttia.
  5. Lisää maito ja kerma, kiehauta.
  6. Ota kattila levyltä, purista sitruunamehu sekaan ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  7. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  8. Tarjoile vaahdotetulla maidolla ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin.