Auberginerullader
Auberginerullader är en smakrik vegetarisk rätt där skivor av aubergine fylls med en tomat- och chiliblandning samt ost och sen rullas ihop och gratineras i ugn med matlagningsgrädde och riven ost. Resultatet är en saftig och fyllig gratäng som passar utmärkt som lätt huvudrätt eller som tillbehör till exempelvis grillad mat. Rätten bjuder på härliga smaker från Medelhavet och passar fint även på ett somrigt buffébord.

Ingredienser
2st | Närpes Grönsakers aubergine |
3st | Närpes Grönsakers San Marzano tomater |
1st | röd chili |
3dl | riven ost |
2dl | matlagningsgrädde |
svartpeppar | |
salt |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter Tillbehör |
Specialkost | Äggfri Glutenfri |
Säsong | Skördetid Vardagsmat |
Kategori | Recept |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | 30-60 min |
Tillagningssätt | Ugn |
Gör så här:
- Skär bort fästet från auberginerna. Skiva dem på längden i tunna skivor.
- Förbered fyllningen genom att tärna San Marzano-tomaterna och den röda chilin. Blanda tomater och chili i en skål.
- Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
- Lägg ut aubergineskivorna på en skärbräda, en i taget. Lägg en sked av tomat- och chilifyllningen på varje skiva.
- Strö lite riven ost över fyllningen. Rulla ihop skivorna och fäst eventuellt med en cocktailpinne.
- Placera rullarna tätt intill varandra i en ugnsform. Häll matlagningsgrädden jämnt över rullarna och strö resten av osten ovanpå.
- Gratinera i ugnen på 185 °C i cirka 20–25 minuter, tills osten fått fin färg.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.