Kasvisreseptit

Indisk blomkål och risgryta

Knixen med denna gryta finns i kryddorna, som det finns rikligt av, men iaf inte för mycket. Rätten går att berika med nästan vilket protein som helst, tex härkis. Som pricken över i:et är cashewnötterna, färsk koriander och en klick vegansk créme fraiche.
(0)
Tulosta
1Lök
3Vitlöksklyftor
3Potatis
1Blomkål
2Olja
Salt
6dlGrönsaksfond
2Röd currypasta
1Gurkmeja
1Senapsfrön
1Garam Masala
1Salt
2dlBasmatiris
1Härkis (indian curry)
Olja till stekningen
Cashewnötter
färsk koriander
Havrebaserad creme fraiche
  1. Lägg ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Skala och tärna potatisen, skär blomkålen i portionsbitar.
  4. Tillsätt oljan och krydda med lite salt.
  5. Sprid ut grönsakerna i en stor oljad ugnsform.
  6. Grädda grönsakerna i ca 20 minuter till att de blir lite mjuka.
  7. Värm grönsaksfonden i en kastrull tills den börjar koka.
  8. Tillsätt kryddorna.
  9. Ta formen ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
  10. Tillägg riset och fonden i formen.
  11. Lägg in formen i ugnen i ytterligare 30-40 minuter.
  12. Stek nötterna på torr panna och ställ till sidan för att vänta.
  13. Stek härkis i olja.
  14. Ta formen ur ugnen.
  15. Lägg på koriander, nötter och stekt härkis.
  16. Servera med havre-fraiche.
v-
:vegeviettelys -blogi
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.