Auberginespett
Auberginespett med halloumi och citronyoghurt är en perfekt vegetarisk rätt som passar både till vardagsmiddagen och festliga grillkvällar. Mör aubergine, krämig halloumi, saftig tomat och lök möts i ett härligt grillspett, toppat med en frisk och syrlig citronyoghurt. Med soja- och dijonsenap som ger extra djup i smaken blir detta spetten som imponerar på både gäster och familj.

Ingredienser
2st | Närpes Grönsakers auberginer |
1knippe | ärsk rödlök (eller 2 rödlökar) |
1ask | Närpes Favorino-tomater |
0,75dl | soja |
2msk | dijonsenap |
0,5kruka | gräslök |
300g | grekisk yoghurt |
1st | rivet citronskal |
0,5st | citronsaft |
1pkt | halloumi eller grillost |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Tillbehör Plockmat Huvudrätter |
Specialkost | Äggfri Glutenfri |
Säsong | BBQ Fest Sommar Vardagsmat Skördetid |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Grillat |
Gör så här:
- Skiva auberginerna på längden.
- Skär rödlöken i lagom stora klyftor.
- Dela tomaterna (du kan även använda dem hela).
- Blanda soja och dijonsenap ordentligt.
- Gör en fräsch citronyoghurtsås.
- acka gräslöken. Lägg yoghurten i en skål och riv ner citronskalet.
- Tillsätt den hackade gräslöken och pressa i saften från en halv citron. Blanda väl.
- Skär halloumin i lagom stora bitar.
- Trä ihop spetten genom att varva aubergine, halloumi, lök och tomater.
- Grilla spetten och pensla rikligt med soja–dijonblandningen under tiden.
- Grilla ca 8 minuter på medelvärme, tills de fått fin färg och auberginen är mjuk.
- Servera med den friska citronyoghurten!
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.