Ugnsrostad grönsaker
Ugnsrostade grönsaker med smak av balsamvinäger och vitlök.
![](https://images.ctfassets.net/4l94cdu8i7xu/1u9CEuP5lug40yyXiy7KG8/d23c80018ff416ebb0114cf8ea115b36/Kasvis-rostadegronsaker.jpg?w=1400&h=800&q=75&fit=fill)
1st | Blomkålshuvud |
200g | Champinjoner |
230g | Närpes Grönsakers Dunne |
10st | Vitlöksklyftor |
3msk | Olja |
2msk | Balsamvinäger |
1tsk | Salt |
1tsk | Timjan |
1krm | Svartpeppar |
3blad | Grönkål |
- Skölj blomkålshuvudet och skär i bitar.
- Skölj även Dunne-tomaterna och champinjonerna.
- Lägg blomkål, tomat och champinjoner i en ugnsform.
- Skala vitlöksklyftorna och blanda ihop med grönsakerna.
- Rör ihop balsamvinäger, olja och kryddor i en skål.
- Häll över grönsakerna och blanda väl.
- Rosta i ugnen i 25 minuter.
- Skölj och riv under tiden grönkål i mindre bitar.
- Ta ut formen och rör försiktigt ner grönkålsbitarna.
- Rosta i ytterligare 6-7 minuter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.