Avokadosallad
Lättare middag, idé till morgondagens lunchbox eller är gäster på intågande och du inte vet vad du ska servera. Här har du ett super alternativ till alla tre! Fräsch och mångsidig och dessutom enkelt och lätt. Ett recept i min smak! Snabbt och effektivt till många situationer och tillställningar. Nu kockar vi!

Ingredienser
2st | Lime |
3msk | Sushi-ingefära |
1dl | Sojasås |
0,5dl | Risvinättika |
0,5dl | Rypsolja |
4st | Avokado |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
1st | Purjolök (vita delen) |
1ask | Närpes Grönsakers dunne |
100g | Groddar |
1kruka | Färsk koriander |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter Förrätter Mellanmål Sallader |
Specialkost | Vegan Mjölkfri Äggfri Laktosfri Glutenfri |
Kategori | Recept |
Produktkategorier | Gurkor Tomat |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Blandat Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Pressa limesaft i en skål.
- Tillsätt krossad sushi-ingefära, sojasås och risvinättika.
- Tillsätt under omrörning rypsoljan.
- Halvera avokadona, ta bort stenarna och lossa fruktköttet i en annan skål.
- Hacka purjolökens vita del och tärna gurkan.
- Tillsätt purjolök och gurka i såsen för marinering.
- Krossa avokadon på en tallrik.
- Lyft på gurka, purjo och sås.
- Strö på halverade tomater, groddar och färsk koriander.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.