Fetapaj
Servera med färsk sallad!

Ingredienser
| 1st | Färdig pajdeg (salt) |
| 200g | Fetaost |
| 250g | Knoppar broccoli |
| 200g | Närpes Grönsakers Dunne |
| 2msk | Oregano, färsk |
| 2dl | Matgrädde |
| 2st | Ägg |
| 1tsk | Salt |
| 1krm | Svartpeppar |
| Rypsolja att smöra formen med |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Salta bakverk Huvudrätter Pajer Mellanmål |
| Specialkost | Laktosfri |
| Säsong | Vardagsmat Halloween Fest Sommar Skördetid Valborg |
| Svårighetsgrad | Enkelt |
| Tillredningstid | 30-60 min |
| Tillagningssätt | Ugn |
Gör så här:
- Smörj formen med rypsolja.
- Kavla degen tunn mellan två plåtpapper.
- Tryck ut den i pajformen.
- Tillred grädd- och äggblandningen.
- Häll grädden i en skål och tillsätt äggen.
- Krydda med salt, svartpeppar och oregano.
- Strö ut broccolin och tomaterna i formen.
- Smula fetaosten på grönsakerna.
- Häll i grädd- och äggblandningen i formen.
- Grädda i ugn på 160 grader i 30-45 minuter.
- Till att pajen har gyllenbrun färg.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.







