Kasvisreseptit

Bananchokladvåfflor med kokosgrädde & chokladsås

Vem kan motstå choklad och våfflor? Är de dessutom glutenfria passar de även allergikern!
(0)
(507)
Tulosta
Våfflor
2st Bananer
4stÄgg
1dlHavremjöl
0,5dlHavregryn
1mskKakao
1mskHonung
0,5tskSalt
0,5tskKardemumma
Kokosolja till gräddningen
Kokosgrädde
1burkKokosmjölk, 400 ml
1mskHonung
1mskCitronsaft
Snabb chokladsås
1mskKokosolja
1-2mskHonung
2tskKakao
Till servering
Kakonibs
Hallon
  1. Våfflor
  2. Mixa banan, ägg och havremjöl med en stavmixer.
  3. Lägg till havregryn, kakao, honung och kryddor och mixa lite till
  4. Grädda i ett våffeljärn med ungefär 1 msk kokosolja per våffla.
  5. Kokosgrädde
  6. Ställ konservburken med kokosmjölk i kylskåpet över natten.
  7. Öppna sedan burken och gröp ur den tjocka grädden som stigit upp till ytan och lägg i en skål.
  8. Häll bort vattnet som finns längst ner i burken.
  9. Lägg till citronsaft och honung i grädden och vispa fluffig med en elvisp.
  10. Chokladsås
  11. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm upp.
  12. Rör om under tiden.
  13. Servering
  14. Servera med kokosgrädde, chokladsås, kakaonibs och hallon.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.