Bataatti-linssicurry
Vegaaninen bataatti-linssicurry tomaatilla ja pinaatilla on täyttävä arkiruoka, joka lämmittää mukavasti talvipäivänä. Tulisuutta on helppo säädellä chilin ja maustetahnojen määrällä.

2-3rkl | Rypsiöljyä |
1kpl | Sipuli |
2kpl | valkosipulin kynttä |
1tl | jauhettua inkivääriä |
3tl | Jeeraa |
1tl | Jauhettua korianteria |
1tl | kurkumaa |
1tl | Paprikajauhetta |
0,5tl | Kardemummaa |
myllystä mustapippuria | |
2tl | keltaista currytahnaa |
1tl | massaman tahnaa |
1tlk | Tomaattimurskaa |
1tlk | Kookosmaitoa |
1kpl | bataatti (n.500g) |
2dl | Punaisia linssejä |
70g | Babypinaattia |
Kirsikkatomaatteja | |
Tuoretta inkivääriä | |
Tuoretta chiliä | |
Tuoretta korianteria | |
puristettua limeä |
- Kuori ja kuutioi bataatti. Esikeitä bataatteja suolatussa vedessä n. 10 min.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli, valkosipuli ja mausteet öljyssä. Lisää sekaan maustetahnat ja anna kiehahtaa.
- Lisää pannulle esikeitetyt bataatit ja jatka kuullottamista hetken ajan. Kaada joukkoon tomaattimurska ja kookosmaito. Sekoita kunnolla ja anna hautua n. 15 min.
- Lisää linssit, kirsikkatomaatit, babypinaatti ja raastettu inkivääri ja jatka hauduttamista kunnes bataatti on kypsää.
- Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa. (Tai linssejä lisäämällä saat tehtyä muhennoksen, joka ei kaipaa edes riisiä)
- Lisää juuri ennen tarjoilua tuore korianteri, silputtu tuore chili ja purista joukkoon limenmehua.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.