Kasvisreseptit

Varm batat- och quinoasallad med körsbärstomater & fetaost

En mättande och fräsch sallad som passar utmärkt till lunch eller som tillbehör till andra varmrätter.
(0)
Tulosta
400gBatat
1tskOlivolja
1tskTimjan
0,5tskSalt
1dlQuinoa
2dlVatten
1stGul lök
2stVitlöksklyftor
1stZucchini (á 200g)
1dlSoltorkade tomater i olja
1tskSalt
1krmSvartpeppar
70gRuccola
200gNärpes Grönsakers Körsbärstomater
200gFetaost
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Skala och träna bataten och rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Skölj quinoan under varmt vatten.
  4. Lägg i en kastrull med kokande vatten och koka under lock i ca 10 minuter.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök.
  6. Fräs i en stekpannan med olja.
  7. Skölj zucchinin och skär i bitar.
  8. Lägg till i stekpannan och stek tills aningen mjuka.
  9. Häll den färdigkokta quinoan i stekpannan tillsammans med soltorkade tomater.
  10. Rör om och krydda med salt och peppar.
  11. Skölj ruccola och körsbärstomater och lägg i en stor skål.
  12. Ta bataten ur ugnen och lägg i skålen tillsammans med quinoa- och zucchiniblandningen.
  13. Rör om salladen.
  14. Smula fetaosten och strö över salladen.
  15. Toppa med lite chiliflakes.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.