Tofu-paprikasallad
En mättande och matig sallad! Som kan serveras för bara dig själv till huvudrätt eller till gästerna fast som förrätt.

Ingredienser
Sallad: | |
250g | Tofu (enligt egen smak) |
2st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
200g | Närpes Grönsakers dunne tomater |
100g | Kinkål |
150g | Risnudlar |
Marinad: | |
0,5dl | Sojasås |
2msk | Rsivinsättika |
3st | Lime (saften) |
0,5tsk | Salt |
1tsk | Svartpeppar |
1msk | Riven ingefära |
Lime-vinägrette: | |
0,5dl | Limesaft |
1msk | Honung |
1msk | Sesamolja |
Portioner
Gör så här:
- Tärna tofun.
- Strimla spetspaprika och kinakål samt halvera tomaterna.
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
- Låt grönsakerna och tofun marineras.
- Tillred lime-vinägretten genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och spola av under mycket kallt vatten.
- Lägg de marinerade grönsakerna med de kokta nudlarna i en skål och blanda om väl.
- Servera med lime-vinägretten.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.