Kasvisreseptit

Blomkålswings

Spröda och delikata blomkålswings. Passar som tilltugg, buffén samt huvudrätt. Om friterade rätter är en favorit och starkare mat passar är dessa ett måste att prova! En mer barnvänlig version fås genom att använda mildare sås och genom att lämna bort chilin.
(0)
Tulosta
2stBlomkål
2dlStark vingsås
50gSmör
4stÄgg
3dlVetemjöl
4dlPanko ströbröd
2tskSalt
1krukaFärsk gräslök
2stNärpes Grönsakers röd chili
  1. Ta bort stjälken av blomkålen och ta loss blomkållsknopparna.
  2. Kläck äggen i en skål.
  3. Blanda om äggen med en gaffel.
  4. Lägg vetemjöl i en annan skål och panko i en tredje.
  5. Doppa blomkålsknipporna först i ägg, sen i vetemjöl, igen i ägg och till sist i panko.
  6. Värm fritteringsoljan till 170 grader och frittera blomkålsknopparna tills att de är gyllenbruna.
  7. Låt dem rinna av i en sil.
  8. Mät upp stark vingsås i en kastrull, koka upp och tillsätt vid omrörning smöret.
  9. Lägg blomkålsknopparna i en serveringsskål.
  10. Ringla på vingsås.
  11. Dekorera med gräslök och chili.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.