San Marzano tomatpinsa
Trendig pinsa med saftiga tomater – ja tack! Pinsa gjord på Närpes Grönsakers San Marzano-tomater charmar med sin krispiga botten och fylliga sås.

Ingredienser
1paket | Närpes Grönsakers San Marzano tomater |
2st | Närpes Grönsakers minipaprika |
2st | färdig pinsabotten |
3st | vitlöksklyftor |
0,25dl | olivolja |
1burk | färdig pesto (ca 190g) |
1burk | ricottaost (ca 250g) |
2st | burrata-mozzarellaost (á 125g) |
1knippe | basilika |
svartpeppar | |
salt |
Portioner
Gör så här:
- Sätt ugnen på 230 grader.
- Skiva tomaterna och finhacka vitlöksklyftorna. Lägg vitlök, olja och tomatskivor i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar och blanda.
- Låt marinera en stund. Spara vitlöksoljan som blir kvar i botten av skålen till att toppa pinsorna med.
- Blanda pesto och ricotta till en sås. Ta bort stjälkar och kärnor från minipaprikan och skär dem i ringar.
- Bred pesto-ricottasåsen på pinsabottnarna. Lägg på paprikaringarna och de marinerade tomaterna.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter tills bottnarna fått lite färg och grönsakerna mjuknat.
- Lägg en burrata-mozzarellaboll på varje färdig pinsa. Toppa med basilikablad, vitlöksoljan från marinaden och nymald svartpeppar.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.