Kasvisreseptit

San Marzano tomatpinsa

Trendig pinsa med saftiga tomater – ja tack! Pinsa gjord på Närpes Grönsakers San Marzano-tomater charmar med sin krispiga botten och fylliga sås.
(0)
(6)
Ingredienser
Tulosta
1paketNärpes Grönsakers San Marzano tomater
2stNärpes Grönsakers minipaprika
2stfärdig pinsabotten
3stvitlöksklyftor
0,25dlolivolja
1burkfärdig pesto (ca 190g)
1burkricottaost (ca 250g)
2stburrata-mozzarellaost (á 125g)
1knippebasilika
svartpeppar
salt
Portioner
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Skiva tomaterna och finhacka vitlöksklyftorna. Lägg vitlök, olja och tomatskivor i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar och blanda.
  3. Låt marinera en stund. Spara vitlöksoljan som blir kvar i botten av skålen till att toppa pinsorna med.
  4. Blanda pesto och ricotta till en sås. Ta bort stjälkar och kärnor från minipaprikan och skär dem i ringar.
  5. Bred pesto-ricottasåsen på pinsabottnarna. Lägg på paprikaringarna och de marinerade tomaterna.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter tills bottnarna fått lite färg och grönsakerna mjuknat.
  7. Lägg en burrata-mozzarellaboll på varje färdig pinsa. Toppa med basilikablad, vitlöksoljan från marinaden och nymald svartpeppar.
Satokausikalenteri
Din kock:SatokausikalenteriFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.