Bön- och potatissallad
Den här smakrika och mättande bön- och potatissalladen bjuder på sommarens bästa smaker i en och samma rätt. Kombinera nypotatis, krispiga störbönor från Närpes Grönsaker och en hemmagjord pestoliknande dressing – så har du en sallad som passar lika bra till lunch som tillbehör till grillmaten. Klar på bara 30 minuter, och resultatet är en näringsrik och grön rätt där parmesan, basilika och olivolja ger en hint av Italien. Ett perfekt recept när du vill laga något fräscht med sommarens råvaror!

Ingredienser
500g | nypotatis |
1ask | Närpes Grönsakers bönor |
0,5dl | olivolja |
50g | riven parmesanost |
1tsk | salt |
0,5tsk | grovmalen svartpeppar |
färsk basilika |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Sallader Tillbehör |
Specialkost | Äggfri Glutenfri |
Säsong | Skördetid Sommar Vardagsmat BBQ |
Kategori | Recept |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt Enkelt |
Tillredningstid | 30-60 min |
Tillagningssätt | Kan göras på förhand Blandat |
Gör så här:
- Koka potatisarna i vatten. Koka upp vatten i en annan kastrull för bönorna.
- Skär bönorna i tre delar. Förväll störbönorna i det kokande vattnet i 3–4 minuter.
- Lyft upp dem och spola med kallt vatten för att kyla ner.
- Mät upp olivolja, riven parmesanost, salt, svartpeppar, hälften av de förvällda bönorna och en näve färsk basilika i en hög mixerskål.
- Mixa med stavmixer till en pesto.
- Tillsätt lite vatten i taget vid behov för att få rätt konsistens.
- Dela de kokta potatisarna i halvor vid behov.
- Blanda potatisarna med resterande bönor och pestodressingen.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.