Kasvisreseptit

Bön- och potatissallad

Den här smakrika och mättande bön- och potatissalladen bjuder på sommarens bästa smaker i en och samma rätt. Kombinera nypotatis, krispiga störbönor från Närpes Grönsaker och en hemmagjord pestoliknande dressing – så har du en sallad som passar lika bra till lunch som tillbehör till grillmaten. Klar på bara 30 minuter, och resultatet är en näringsrik och grön rätt där parmesan, basilika och olivolja ger en hint av Italien. Ett perfekt recept när du vill laga något fräscht med sommarens råvaror!
(0)
(11)
Ingredienser
Tulosta
500gnypotatis
1askNärpes Grönsakers bönor
0,5dlolivolja
50griven parmesanost
1tsksalt
0,5tskgrovmalen svartpeppar
färsk basilika
Portioner
Kategorier
Maträtt
Sallader
Tillbehör
Specialkost
Äggfri
Glutenfri
Säsong
Skördetid
Sommar
Vardagsmat
BBQ
Kategori
Recept
Svårighetsgrad
Snabbt och enkelt
Enkelt
Tillredningstid
30-60 min
Tillagningssätt
Kan göras på förhand
Blandat
Gör så här:
  1. Koka potatisarna i vatten. Koka upp vatten i en annan kastrull för bönorna.
  2. Skär bönorna i tre delar. Förväll störbönorna i det kokande vattnet i 3–4 minuter.
  3. Lyft upp dem och spola med kallt vatten för att kyla ner.
  4. Mät upp olivolja, riven parmesanost, salt, svartpeppar, hälften av de förvällda bönorna och en näve färsk basilika i en hög mixerskål.
  5. Mixa med stavmixer till en pesto.
  6. Tillsätt lite vatten i taget vid behov för att få rätt konsistens.
  7. Dela de kokta potatisarna i halvor vid behov.
  8. Blanda potatisarna med resterande bönor och pestodressingen.
Kasvisreseptit.fi
Din kock:Kasvisreseptit.fiFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.