Broccoli-spenatrisotto
Smakrik och enkel grönsaktsmat

Ingredienser
1st | Rödlök |
1brk | Olja |
3dl | Ris |
1st | Citron |
8dl | Grönsaksfond |
400g | Broccoli |
1påse | Fryst spenat |
1klick | Smör |
100g | Riven Emmental |
Vitpeppar |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Äggfri |
Säsong | Vardagsmat Sommar Skördetid |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Tillagningssätt | Kokat |
Gör så här:
- Koka grönsaksfonden klar.
- Hacka lök och fräs i olja.
- Tillsätt riset och fräs en stund.
- Pressa citronsaften och lägg i en kastrull.
- Tillsätt en skopa grönsaksfond i riset, rör om och låt dra i sig.
- Tillsätt en skopa med fond i taget och låt riset dra i sig vätskan.
- Riset är klart på ca 20-30 minuter beroende på riset.
- Skär broccolin.
- Lägg till den frysta spenaten och broccolin i kastrullen.
- Då spenaten tinat tillsätt resten av ingredienserna.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.