Butternut-kurpitsaletut
Butternut-kurpitsan maku on makea ja pähkinäinen, siksi se sopii mainiosti lettuihin.

500g | Butternutpumpa |
2dl | Vatten |
1dl | Vispgrädde |
Taikina: | |
4kpl | Ägg |
Taikina | |
2dl | Mjölk |
Taikina: | |
2dl | Jästbrödsvetemjöl |
1dl | Mandelmjöl |
2rkl | Smör till stekning |
- Kuori ja poista kurpitsasta siemenet.
- Leikkaa kurpitsa pieniksi paloiksi ja anna kiehua kannen alla veden ja kerman kanssa n. 10 minuuttia.
- Käytä tehosekoitinta ja aja sileäksi pureeksi, siirrä sivuun ja anna viiletä.
- Sekoita kaikki taikinan ainekset paksuksi taikinaksi. Taikina riittää n. 10-12 lettuun.
- Sekoita sekaan viilennyt puree. Sekoita niin että taikinasta tulee sileä.
- Paista n. 10–12 cm kokoisia lettuja non-stick paistinpannussa. Paista letut molemmin puolin jotta ne saavat hienon värin.
- Älä aseta valmiit letut päällekkäin koska ne voivat olla vaikeita saada eroteltua. Tarjoile ne suoraan paistinpannusta.
- Lisukkeeksi voi tarjoilla kermavaahtoa ja hunajassa käänneltyjä cashewpähkinöitä.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.