Kasvisreseptit

Butternut pumpa-linssoppa

Rostad pumpa och röda linser gör en bra vardagsmaträtt! Pumpan kan mosas på förhand och läggas i frysen så att den snabbt går att ta upp då det är bråttom.
(0)
(358)
Ingredienser
Tulosta
800gButternut pumpa
Rypsolja
1stLök
1dlRöda linser
2stMorötter
1dlSolrosfrön
1skvättAppelsinjuice
Vitlöksklyftor
1stGrönsaksbuljong
Ingefära, malen
Salt
Portioner
Kategorier
Maträtt
Soppor
Specialkost
Äggfri
Glutenfri
Laktosfri
Mjölkfri
Vegan
Säsong
Skördetid
Sommar
Vardagsmat
Svårighetsgrad
Lite krävande
Tillredningstid
Över 60 min
Tillagningssätt
Mixat
Ugn
Gör så här:
  1. Pensla olja på pumpan och strö på lite salt. Lät mogna i ugnen.
  2. Mosa; vid behov lägg till vatten eller tex appelsinjuice.
  3. Moset går att frysa och använda först senare.
  4. Bryn lök och finhackad vitlök i en kastrull med olja, tillsätt de tärnade morötterna.
  5. Tillsätt 5dl vatten och buljongtärningen.
  6. Skölj av linserna och lägg till dem.
  7. Tillsätt kryddorna, koka tills linserna är mjuka. Om så önskas använd stavmix för att få soppan jämn.
IP
Din kock:Iida PaukkunenFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.