Grönsakslinssoppa
Lätt och snabb grönsakslinssoppa.
Receptet passar även en studerandes plånbok och soppan är lätt att göra i större sats åt gången.

3st | Potatis |
3st | Morot |
1st | Lök, stor |
3dl | Röda linser |
0,5st | Purjolök |
2dl | Matgrädde |
1dl | Passerad tomat |
5dl | Vatten |
0.5-1st | Grönsaksbuljongtärning |
1burk | Bulgarisk jogurt |
2msk | Olivolja |
- Skala och tärna potatis, morot, purjolök och lök. Fräs i olivolja tills de får lite färg. Tillsätt vatten och låt koka till att grönsakerna börjar mjukna.
- Skölj och tillsätt linserna. Låt koka till linserna är mjuka.
- Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt grönsaksbuljongtärning, passerad tomat och matgrädde. Provsmaka. Salta och peppra vid behov.
- Servera med bulgarisk yoghurt och skivad purjolök.
- Du får en vegansk version av soppan genom att byta ut mjölkprodukterna till tex havre- eller kokosmjölkprodukter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.