Kasvisreseptit

Rödbetssoppa

En riktigt färgsprakande värmande soppa i dessa kalla januaridagar! Soppan blir lätt helt vegansk bara med att byta ut smöret mot en neutral olja, t.ex ryps- eller rapsolja.
(0)
(928)
Ingredienser
Tulosta
6st Rödbetor
2stPotatisar, stora
2st Gullökar
2stSolo vitlök
3kvistarRosmarin
40gSmör
8dlVatten
1dlVitt vin
1mskGrönsaksfond
Salt, svartpeppar
Portioner
Gör så här:
  1. Skala rödbetor, potatis, lök och vitlök, skär i grova bitar.
  2. Fräs i smör i en kastrull tillsammans med rosmarin. Häll på vattnet, vinet och grönsaksfonden.
  3. Häll på vattnet, vinet och grönsaksfonden. Låt puttra under lock ca 30 minuter, och ytterligare 15 minuter utan lock.
  4. Mixa slät med stavmixer eller med kannmixer.
  5. Späd soppan med vatten om konsistensen är för tjock. Servera med en klick smetana och ett gott mjukt bröd till.
JL
Din kock:Jens LindstedtFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.