Rödbetssoppa
En riktigt färgsprakande värmande soppa i dessa kalla januaridagar! Soppan blir lätt helt vegansk bara med att byta ut smöret mot en neutral olja, t.ex ryps- eller rapsolja.

Ingredienser
6st | Rödbetor |
2st | Potatisar, stora |
2st | Gullökar |
2st | Solo vitlök |
3kvistar | Rosmarin |
40g | Smör |
8dl | Vatten |
1dl | Vitt vin |
1msk | Grönsaksfond |
Salt, svartpeppar |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Förrätter Soppor Huvudrätter |
Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri Mjölkfri Vegan |
Säsong | Vardagsmat Halloween Sommar Valborg |
Svårighetsgrad | Lite krävande |
Tillredningstid | Över 60 min |
Gör så här:
- Skala rödbetor, potatis, lök och vitlök, skär i grova bitar.
- Fräs i smör i en kastrull tillsammans med rosmarin. Häll på vattnet, vinet och grönsaksfonden.
- Häll på vattnet, vinet och grönsaksfonden. Låt puttra under lock ca 30 minuter, och ytterligare 15 minuter utan lock.
- Mixa slät med stavmixer eller med kannmixer.
- Späd soppan med vatten om konsistensen är för tjock. Servera med en klick smetana och ett gott mjukt bröd till.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.