Vegansk Borsjtj
Borsjtj är en rödbetsbaserad soppa som ofta förknippas med Östeuropa och finns i olika versioner. Detta recept är helt veganskt om du serverar soppan med t.ex en klick vegansk majonnäs.

Ingredienser
400g | Rödbeta |
300g | Morot |
300g | Potatis |
200g | Palsternacka |
1st | Lök, gul |
1st | Solo vitlök |
40g | Purjo |
150g | Vitkål |
2st | Buljongtärningar |
3st | lagerblad |
0,5tsk | Salt |
Svartpeppar, grovmalen | |
Till servering | |
1-2msk | Vinäger |
10g | Persilja, färsk |
Vegansk majonäs |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Soppor Förrätter Huvudrätter |
Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri Mjölkfri Vegan |
Säsong | Vardagsmat Skördetid |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min 30-60 min |
Tillagningssätt | Kokat Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Skala rotsakerna och skär i bitar. Skala och finhacka vitlöken samt den gula löken.
- Skär ett snitt i purjon och tvätta den väl.
- Skär vitkålen i strimlor.
- Sätt alla dessa ingredienser i 2-3 liters kastrull, fyll på med vatten så att grönsakerna täcks.
- Tillsätt buljongen, lagerbladen, saltet och pepparn.
- Koka upp, låt småputtra ca 30 minuter.
- Till servering
- Rör ner vinäger efter eget tycke och smak, soppan skall ha en tydlig syrlighet.
- Hacka persiljan, och vänd ner även den i soppan.
- Servera med en klick vegansk majonnäs i sopptallriken.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.