Kasvisreseptit

Vegansk Borsjtj

Borsjtj är en rödbetsbaserad soppa som ofta förknippas med Östeuropa och finns i olika versioner. Detta recept är helt veganskt om du serverar soppan med t.ex en klick vegansk majonnäs.
(0)
(733)
Tulosta
400gRödbeta
300gMorot
300gPotatis
200gPalsternacka
1stLök, gul
1stSolo vitlök
40gPurjo
150gVitkål
2stBuljongtärningar
3stlagerblad
0,5tskSalt
Svartpeppar, grovmalen
Till servering
1-2mskVinäger
10gPersilja, färsk
Vegansk majonäs
  1. Skala rotsakerna och skär i bitar. Skala och finhacka vitlöken samt den gula löken.
  2. Skär ett snitt i purjon och tvätta den väl.
  3. Skär vitkålen i strimlor.
  4. Sätt alla dessa ingredienser i 2-3 liters kastrull, fyll på med vatten så att grönsakerna täcks.
  5. Tillsätt buljongen, lagerbladen, saltet och pepparn.
  6. Koka upp, låt småputtra ca 30 minuter.
  7. Till servering
  8. Rör ner vinäger efter eget tycke och smak, soppan skall ha en tydlig syrlighet.
  9. Hacka persiljan, och vänd ner även den i soppan.
  10. Servera med en klick vegansk majonnäs i sopptallriken.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.