Vegansk Borsjtj
Borsjtj är en rödbetsbaserad soppa som ofta förknippas med Östeuropa och finns i olika versioner. Detta recept är helt veganskt om du serverar soppan med t.ex en klick vegansk majonnäs.
400g | Rödbeta |
300g | Morot |
300g | Potatis |
200g | Palsternacka |
1st | Lök, gul |
1st | Solo vitlök |
40g | Purjo |
150g | Vitkål |
2st | Buljongtärningar |
3st | lagerblad |
0,5tsk | Salt |
Svartpeppar, grovmalen | |
Till servering | |
1-2msk | Vinäger |
10g | Persilja, färsk |
Vegansk majonäs |
- Skala rotsakerna och skär i bitar. Skala och finhacka vitlöken samt den gula löken.
- Skär ett snitt i purjon och tvätta den väl.
- Skär vitkålen i strimlor.
- Sätt alla dessa ingredienser i 2-3 liters kastrull, fyll på med vatten så att grönsakerna täcks.
- Tillsätt buljongen, lagerbladen, saltet och pepparn.
- Koka upp, låt småputtra ca 30 minuter.
- Till servering
- Rör ner vinäger efter eget tycke och smak, soppan skall ha en tydlig syrlighet.
- Hacka persiljan, och vänd ner även den i soppan.
- Servera med en klick vegansk majonnäs i sopptallriken.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.