Kasvisreseptit

Champinjones al ajillo

En mycket omtyckt och klassisk tapas, sötsyrliga champinjoner med smak av vitlök, vinäger och persilja! Var klimatsmart och gör gärna rätten på inhemska odlade champinjoner!
(0)
Tulosta
400gFärska champinjoner
2stSolo vitlökar
3stSmå bananschalottenlökar
1dlBalsamvinäger
4mskOlivolja
2stVårlökar
3kvistarBladpersilja
Flingsalt, vitpeppar
  1. Tvätta champinjonerna noga, om det är stora champinjoner dela dom i mindre bitar.
  2. Finhacka vitlök och skär löken i skivor.
  3. Bryn champinjonerna i het olivolja tills dom mjuknar lite och får färg, häll på vitlöken och löken och vänd runt dem i pannan.
  4. Häll på sockret och fräs med en liten stund, häll på balsamvinäger, lite i taget så att den kokar in vartefter.
  5. Fräs champinjonerna i pannan tills vätska kokat bort, smaksätt med vitpeppar och flingsalt.
  6. Vid servering strö över finskuren vårlök och bladpersilja.
  7. Servera med t.ex ett gott bröd och andra tapasrätter!
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.