Djävulssylt
Testa och bli förälskad - Detta är receptet som alla talar om!
Djävulssylten passar till all slags mat, så gör gärna dubbelsats!
![](https://images.ctfassets.net/4l94cdu8i7xu/7iZbH1ZlV8hCAbh79p43Ww/14fe05e23d85f19797821a032ec1be59/Paholaisenhillo-1200x900.jpg?w=1400&h=800&q=75&fit=fill)
800g | Inhemska mogna tomater |
4kpl | Stora inhemska röda paprikor |
4kpl | Inhemsk röd chili |
8kpl | Vitlöksklyftor |
1tl | Salt |
1tl | Krossad svartpeppar |
0,5dl | Ättika |
2,5dl | Syltsocker |
- Skölj grönsakerna, skär och hacka tomaterna och paprikan i små kuber, avlägsna gärna tomatfästet.
- Hacka chilin i små små bitar. Pressa vitlöken.
- Blanda alla ingredienser förutom socker i en kastrull och låt småkoka i ca. 45-55 minuter.
- Smaka av, tillsätt mera chili ifall du vill ha lite starkare djävulssylt. Notera att hettan från chilin avtar efter att sylten svalnat. Så spara inte på styrkan.
- Stavmixa djävulssylten ifall du föredrar jämnare konsistens.
- Tillsätt syltsockret och låt koka ytterligare 10 minuter.
- Låt svalna, häll i rena upphettade glasburkar, förvara i kylskåp.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.