Kasvisreseptit

Djävulssylt

Testa och bli förälskad - Detta är receptet som alla talar om! Djävulssylten passar till all slags mat, så gör gärna dubbelsats!
(0)
Tulosta
800gInhemska mogna tomater
4stStora inhemska röda paprikor
2-4stInhemsk röd chili
8stVitlöksklyftor
1tskSalt
1tskKrossad svartpeppar
0,5dlÄttika
2,5dlSyltsocker
  1. Skölj grönsakerna, skär och hacka tomaterna och paprikan i små kuber, avlägsna gärna tomatfästet.
  2. Hacka chilin i små små bitar. Pressa vitlöken.
  3. Blanda alla ingredienser förutom socker i en kastrull och låt småkoka i ca. 45-55 minuter.
  4. Smaka av, tillsätt mera chili ifall du vill ha lite starkare djävulssylt. Notera att hettan från chilin avtar efter att sylten svalnat. Så spara inte på styrkan.
  5. Stavmixa djävulssylten ifall du föredrar jämnare konsistens.
  6. Tillsätt syltsockret och låt koka ytterligare 10 minuter.
  7. Låt svalna, häll i rena upphettade glasburkar, förvara i kylskåp.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.