Kasvisreseptit

Ezme - Turkisk tomatsallad

Fin turkisk Meze gjord på inhemska fina råvaror. Grönsakerna finhackas för hand med kniv istället för med mixer, vilket ger trevlig struktur åt blandningen. Tips om man vill spara röran några dagar: förvara i en sil så rinner överflödig vätska bort, och röran håller fin konsistens.
(0)
Tulosta
4stNärpes Grönsakers tomat
1stNärpes Grönsakers spetspaprika
1stRödlök
1stNärpes Grönsakers röd chili
1knippeFärsk mynta
1knippeFärsk persilja
3mskTomatpuré
2mskOlivolja
3stVitlöksklyfta
1stCitron, saften
1mskAgavesirap
Salt
  1. Börja med att skala tomaterna, det gör du genom att skära ett litet snitt i tomaten, sänk ner i kokande vatten ca 10 sekunder, lyft ur tomaten och sätt i kallvattenbad.
  2. Låt svalna.
  3. Tomatens skinn lossnar nu lätt och tomaten går smidigt att skala.
  4. Skär tomaterna i 4 klyftor och skär eller gröp ur inkråmet på tomaterna, så det lämnar bara tomatfiléerna.
  5. Skär tomaterna i minitärningar.
  6. Halvera spetspaprikan på längden, skär tunna stavar av halva paprikan och hacka ner till små tärningar.
  7. Finhacka även rödlöken, chilin och örterna.
  8. Sätt alla grönsaker i en skål.
  9. Mixa tomatpuré, olivolja, andra halvan av spetspaprikan, vitlök, citronsaften och agavesirapen till en slät sås.
  10. Blanda försiktigt grönsakerna tillsammans med tomatblandningen, smaka av med salt vid behov.
  11. Servera tillsammans med t.ex turkist tunnbröd eller med hårt grillat ljust bröd.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.