Kasvisreseptit

Fattiga riddare med päronkompott

Fattiga riddare gjorde man i historien ofta på gammalt bröd eller på en halvtorkad bullalängd. Denna version är en lyxigare variant gjort på färskt surdegsbröd och med en hemgjord päronkompott som kronar verket.
(0)
Tulosta
Bröd
4skivorVetebröd, gärna på surdeg
2stÄgg
1dlRöd mjölk eller havredryck
1tskKardemumma
1,5mskHonung
30gSmör till stekning
Päronkompott
2stPäron
1stSocker
0,5dlVatten
1stCitron, saften och skalet av den
1stKanelstång
Mascarponeost till servering
  1. Bröd
  2. Skär 4 rejäla skivor av brödet.
  3. Blanda en äggsmet utav ägg, mjölk kardemumma och flytande honung.
  4. Ställ åt sidan och sätt igång päronkompotten.
  5. Päronkompott
  6. Skalapäronen och skär i ca 1 cm:s tärningar, blanda alla päronkompottensingredienser i en kastrull och låt koka ca 10 minuter, tills kompotten tjocknaten aning, dra av plattan och låt svalna något
  7. Vispa upp äggsmeten och vänd brödskivorna i den.
  8. Servera fattiga riddarna med den varma päronkompotten och en rejäl klick mascarponeost.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.