Feta- och tomatstjärnor
Laga läckra och snabba Feta-tomattastjärnor på bara 30 minuter! Dessa krispiga smördegsstjärnor kombinerar saftiga Favorino-tomater med salt fetaost och en touch av vitlök. Perfekt som förrätt, mellanmål eller festligt tilltugg som imponerar både visuellt och smakmässigt.

Ingredienser
| 6st | smördegsplattor |
| 4st | Närpes Grönsakers Favorino tomater |
| 150g | fetaost |
| 1st | vitlöksklyfta |
| 1tsk | salt |
| 0,5tsk | grovmalen svartpeppar |
| 1st | ägg till pensling |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Salta bakverk |
| Säsong | Jul Fest |
| Produktkategorier | Tomat |
| Svårighetsgrad | Enkelt |
| Tillredningstid | Mindre än 30 min |
| Tillagningssätt | Ugn Bakning Stekt |
Gör så här:
- Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur på bakplåtspapper.
- Förbered fyllningen genom att tärna Favorino tomaterna i en skål.
- Tillsätt fetaost och riv ner vitlöken i skålen. Krydda fyllningen med salt och svartpeppar. Blanda tills fyllningen är jämn.
- Dela smördegsplattorna på mitten och vik dem till önskad form, t.ex. som julstjärna.
- Knäck ägget och pensla bakverken.
- Lägg feta- och tomatfyllningen i mitten av varje bakverk.
- Grädda i ugnen på 200 °C i 15–20 minuter, tills de är gyllene och frasiga.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.







