Tomat-getostpaj
Paj är så lätt att göra och passar till så mycket. Mångsidig och variationsmöjligheterna på fyllningen är oändliga. Denna tomat-getostpaj är verkligen full med smak och ett suveränt alternativ.

Ingredienser
1st | Pajbotten |
200g | Grön sparris |
100g | Närpes Grönsakers orange pärl |
100g | Närpes Grönsakers dunne |
2st | Ägg |
100g | Färskost med citronsmak |
2dl | Mjölk |
1tsk | Salt |
1tsk | Vitlökspulver |
1tsk | Grovmalen svartpeppar |
1tsk | Lökpulver |
150g | Getost |
Bladpersilja till dekorering |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter Förrätter Tillbehör Plockmat Pajer Salta bakverk Mellanmål |
Specialkost | Glutenfri |
Kategori | Recept |
Produktkategorier | Tomat |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | 30-60 min |
Tillagningssätt | Ugn Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Tryck pajdegen i formen.
- Förgrädda botten ca 10 minuter i 175C grader.
- Tvätta sparrisen och skär av den torkade delen.
- Skär sparrisarna i tre delar.
- Halvera tomaterna.
- Knäck äggen i en skål.
- Tillsätt färskost, mjölk och kryddor.
- Blanda om väl.
- Placera på pajbotten först sparris, tomat och getost.
- Häll över äggblandningen.
- Grädda i ca 40 minuter i 175 grader.
- Dekorera med bladpersilja.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.